Telegram! “Vraag het Merel – Focus op jouw fotografie”

Wil jij dagelijks handige weetjes over fotografie krijgen? Een makkelijk punt hebben waarop jij jouw vragen kunt stellen en gelijk gestemde mensen leren kennen?

Ik richtte een telegram app groep op: “Vraag het Merel – Focus op jouw fotografie“, klik op de link om de uitnodiging te accepteren. Ik kijk er naar uit om je te leren kennen!

Waarom Telegram?

Met telegram kan je lid worden zonder dat je jouw telefoonnummer hoeft te delen met anderen. Ik vind dat zelf wel zo prettig. Je kunt een schermnaam kiezen en dan ben je daarmee bekend.

Verder bied Telegram grotendeels dezelfde functionaliteiten als Whatsapp maar voor mij zitten er een aantal belangrijke voordelen aan.

Zoals genoemd hoef je jouw telefoonnummer niet openbaar te delen maar de groepsgrootte kan ook een stuk groter worden, namelijk tot 200.000. Voordat je denkt “Ooh! Maar ik wil helemaal niet in zo’n grote groep zitten!”, geen zorgen, zo groot is de groep niet :).

Verder realiseer ik me dat het een nadeel is dat de meeste mensen deze app niet al op hun telefoon hebben staan zoals bij Whatsapp wel het geval is, maar toch denk ik dat de voordelen dusdanig tegen de nadelen opwegen dat ik graag mijn best doe om jou te vragen deze applicatie tóch te installeren!

Telegram - vraag het Merel - Focus op jouw fotografie
Foto door Christian Wiediger

Wat kan je verwachten?

Iedere keer als ik een interessante vraag tegen kom waar ik kort een antwoord op kan formuleren, deel ik dat in de Telegram groep. Ik lees dagelijks allerlei berichten op social media zoals Facebook en Instagram en daar komen de leukste vragen voorbij!

Als er interessante vragen voorbij komen die perfect in een blogpost passen schrijf ik deze speciaal! Recentelijk schreef ik al een blogpost over het verkopen van foto’s vanwege deze Telegramgroep. Dit was namelijk een vraag die een paar keer terug kwam en waarover ik verder niets kon vinden online!

Ook vroeg ik in deze groep of er mensen nog foto’s hadden die paste in mijn inspiratie blogpost over kerstfotografie en silhouet fotografie. Hierdoor kon ik van een paar mensen hun mooiste foto in dat thema delen met een link terug naar hun social media of website. Super leuk natuurlijk!

Verder mag jij al jouw fotografievragen kwijt in deze app en zullen ik en de andere leden ons best doen om jou te voorzien van antwoord.

Zelf vind ik zo’n app als Telegram en Whatsapp wat persoonlijker aanvoelen dan een Facebookgroep of via de e-mail. Het contact is wat korter en directer. Daarom leer ik jullie graag op deze manier kennen en hoop ik dat jullie mij ook een beetje leren kennen maar dat ik jullie vooral heel veel over fotografie kan leren. Ik praat er namelijk het liefst de hele dag over ;).

Overigens heb ik wel een e-mail lijst waarin ik ook leuke dingen deel! Als je me wilt ontvangen in jouw e-mail inbox zie ik je ook daar graag!

Zie ik jou in de groep?

Klik op “Vraag het Merel – Focus op jouw fotografie” om mijn uitnodiging te accepteren! Tot daar!

Keep on clicking! Merel Bormans van Focus op jouw fotografie

4 gedachten over “Telegram! “Vraag het Merel – Focus op jouw fotografie””

 1. Allereerst een superleuke blogpost!

  Ik zit al een poosje in de telegramgroep van Merel, en iedere keer ben ik verbaasd over hoe snel ik antwoord krijg op mijn vragen! Zelfs wanneer ze zelf even geen antwoord weet krijg ik blogs of informatieve artikelen van andere sites doorgestuurd in de hoop dat ik daar wijzer van word.

  Al met al een super fijne groep die precies doet waar die voor bedoeld is!

  Beantwoorden
  • Dank je wel voor jou super leuke reactie Marit!

   Het is ook leuk om zoveel en zulke gevarieerde vragen te krijgen! Blijf ze maar stellen want ik beantwoord ze graag ;).

   Beantwoorden
 2. Een telegram groep waarin echt alles wordt besproken over fotografie en wanneer je wat wilt weten of extra informatie wilt krijg je alle hulp om het jou helemaal duidelijk te maken!

  Een leuke groep echt gericht op fotografie!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.