Inspiratie voor de allermooiste silhouet foto’s

Silhouet foto’s vind ik echt heel erg mooi om te maken. Wanneer een silhouet foto goed uitgevoerd kan je een interessant beeld creëren. Omdat ik zelf zo gek ben op silhouet foto’s deel ik hier een aantal bijzonder mooie silhouet foto’s met jullie! De beste silhouet foto inspiratie komt er aan!

Licht vanaf de achtergrond

Je kunt met een rond licht op de achtergrond echt een heel gaaf effect creëren zoals deze twee fotografen hebben gedaan. De ene heeft expres nog wat licht op de zijkant van het gezicht laten vallen waardoor hij een mysterieuze sfeer weet neer te zetten. Je ziet verder zijn gezicht niet maar dit maakt wel een krachtig beeld.

De tweede fotograaf heeft juist gekozen om de omtrek van het gezicht goed op de foto te zetten. Beide bijzonder sterke beelden doordat ze ervoor hebben gezorgd dat de gefotografeerde man tot een silhouet wordt.

Dieren silhouetten

Wandelend door de natuur kom je de mooiste silhouetten tegen, is het niet prachtig?! Echte mooie silhouet foto inspiratie!

Silhouetten in de paardenfotografie

Deze tak van fotografie verleent zich ook perfect voor silhouet fotografie. Paarden kunnen sierlijk zijn, zeker met een mooie buiging in de hals en een krachtig achterbeen. Het blijft bijzonder om deze speciale dieren zo mooi vast te leggen!

Hoog contrast in zwart wit

Deze foto’s in het zwart wit en met een hoog contrast zorgen voor een surrealistisch beeld. Er is niets aan kleur en je hebt ook amper tot geen grijstinten. Het is een heel puur en rauw beeld.

Bijzonder portret

Bij deze afbeelding is er een bijzonder portret gemaakt. Er valt nog net wat licht op de rechter kant van het gezicht van deze man waardoor je zijn rechter oog nog wel ziet maar zijn linker oog niet. Ook op de achterkant van zijn hoofd gebeurt er nog het een en ander aan subtiel licht.

Een bijzonder effect met het beetje licht wat op het gezicht valt bij deze silhouet foto
Foto door Oussema Rattazi

Kleur!

Ook kan het heel mooi zijn om juist veel kleur toe te voegen aan je silhouet foto’s. Hierdoor geef je een bepaalde sfeer mee.

Werken met speciaal licht

In onderstaande voorbeelden is er juist iets gedaan met speciaal licht. Op de bovenste twee foto’s is er gewerkt met kunstlicht en een bijzondere vorm in de achtergrond. En de foto’s eronder.

Bij de ene foto is er gebruik gemaakt van een kampvuur als achtergrond voor een silhouet van de man. Terwijl je in de lucht ook nog wat natuurlijk licht ziet.

Bij de andere foto is er gebruik gemaakt van een lichtsnoer vanuit het midden van het silhouet van het meisje. Ook dicht zorgt voor een bijzonder effect. Hier kan je zéker ook iets creatiefs mee!

Bijzondere omgeving

Deze foto verdiende wat mij betreft wel zijn eigen plekje. Ik vind de locatie waar deze foto genomen is een bijzondere en mooie locatie. De kleuren werken ook bijzonder goed in de foto. Er zit warm oranje in en de juiste kleur koel blauw als tegenhanger. Er zit genoeg licht in om het donkere mooi uit te laten komen. En de ronde vorm aan de rechterkant zorgt voor een soort van kader.

Ik ben fan van deze foto ;).

Een kleurrijke silhouet foto met bijzondere vormen in de achtergrond
Foto door Tobi Oluremi

Silhouet met herhaling en patroon

Ik vind ook deze foto bijzonder. Het silhouet van de vrouw staat op een achtergrond met allemaal strepen. Deze strepen zorgen voor herhaling waardoor er een gestreept patroon ontstaat. En toevallig houd ons menselijk brein daar van ;).

Een bijzonder effect met de verticale strepen een silhouet met herhaling en patroon
Foto door Keisuke Higashio

Silhouet en natuurlijke omgeving

Bij onderstaande beelden is duidelijk dat deze foto’s in de meest mooie omgevingen zijn gemaakt. Adembenemend!

Nog wat kleurrijke voorbeelden

Omdat ik het niet laten kon, zijn de kleuren in onderstaande beelden niet mooi?!

Zwart wit en omkadering

Bij deze foto’s wordt er zowel in zwart wit of bijna zwart wit gewerkt en worden er kaders toegevoegd aan de silhouetten. Dit zorgt voor een extra bijzonder beeld. Vind je het geen mooie silhouet foto inspiratie?

Gaf dit je voldoende inspiratie om mooie silhouet foto’s te maken?

Mocht je nog niet zo goed weten hoe je zelf een silhouet foto kunt maken? Geen zorgen, I’ve got you covered! Ik schreef er namelijk een blog over met 7 fantastische tips zodat jij zo meteen ook de mooiste silhouet foto’s maakt!

Vind je het überhaupt nog spannend om zelf je camera in te stellen (voor deze tak van sport wel aan te raden ;))? Ook dan heb ik iets voor je! Ik schreef namelijk een gratis te volgen beginners cursus waarin ik je helemaal stap voor stap uitleg hoe je zelf je camera in kunt stellen. Zodat jij alles weet over sluitertijd, diafragma en ISO. Maar ook hoe je deze drie instellingen zelf kunt combineren om de foto zo te maken als jij voor ogen hebt.

Ik ben benieuwd wat je van al deze foto’s vond? Zaten er voor jou verrassende foto’s tussen? En heb je er weer wat inspiratie van gekregen om zelf aan de slag te gaan? Ik zou het heel leuk vinden als je wat zou laten weten!

Keep on clicking! Merel Bormans van  Focus op jouw fotografie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.