De mooiste kerstfoto inspiratie!

Het maken van kerstfoto’s kan soms lastig zijn, daarom hier de leukste kerstfoto inspiratie!

Kerstbrief aan de kerstman/je liefste/ jezelf

Een leuk idee kan zijn om een mooie brief te schrijven aan de kerstman, aan jezelf, aan de mensen waar je het meeste van houd en hier een mooie foto van te maken met kerstversiering er omheen. Dit geeft er een extra persoonlijk tintje aan. De foto hieronder ziet er vrolijk uit, vind je niet?!

Je kunt een brief schrijven aan de kerstman en hier de wensen voor het komende jaar op zetten.
Foto door Jan Vašek (de tekst heb ik zelf toegevoegd ;))

De kerstboom

Kerst is natuurlijk niet compleet zonder een kerstboom met de mooiste versiering. Ik schreef er niet voor niets een blogpost over zodat ook jij de kerstboom het mooist op de foto kan zetten :).

Je kunt de kerstboom in zijn geheel er op zetten, met of zonder cadeautjes en met of zonder mensen.

Kerst gaat natuurlijk om het samen zijn met familie en vrienden en dat zorgt dan ook voor extra sfeer. Je zou de kerstboom ook op de foto kunnen zetten terwijl je hem optuigt. Dat kan een gezellig familie gebeuren zijn <3.

Mooie kerstdetails

Je kunt de kerstboom er in zijn geheel op zetten, maar het kan ook heel erg mooi zijn om even in te zoomen op de mooiste kerstversiering die je in de boom hebt hangen. Als je dan nog eens werkt met een kleine scherptediepte waardoor de voor- en achtergrond onscherp wordt (je doet dit door met een groot diafragma te fotograferen, oftewel met een klein f-getal zoals f/2.8 of f/4). Weet je niet zo goed wat dit inhoud? Neem dan een kijkje in mijn gratis te volgen basis cursus zodat je daarna ook jouw camera zelf kunt instellen.

Kerstcadeautjes!

Het vastleggen van de cadeautjes is natuurlijk super leuk om te doen.

De liefste mensen om je heen

Bij kerst horen mensen om je heen en mensen om je heen horen bij kerst. Daarom is het ook zo leuk om je geliefden in kerstsfeer vast te leggen. Perfect voor een super persoonlijke kerstkaart ook ;).

Kerst flat-lay!

Deze stijl van fotografie is perfect voor een kerstkaart (al zitten er bij de andere soorten foto’s ook mooie foto’s om een leuke kerstkaart te maken!). Flat-lay betekend dat je van bovenaf fotografeert en een leuk tafereeltje op de tafel of grond neerlegt.

Kerstdiner

Onlosmakelijk is het kerstdiner verbonden aan kerst. Samen aan tafel, heerlijk eten, ronde en gevulde buiken. Zeker ook een plekje waard op de kerst inspiratie lijst! Dit vind ik nou echt horen bij de kerst, en geeft echt inspiratie.

Kerst-huisdieren

Onze leukste maatjes, onze huisgenoten. Ook je huisdier viert kerst met je mee. Hoe leuk is het dan om je huisdier in kerstsfeer op de foto te zetten?

Kerstkrans bij een paard

Je kunt ook van een aantal spullen een mooie kerstkrans maken en deze bij een huisdier zoals een paard omhangen. Veel fotografen hebben de spullen bij de Action vandaan en zijn heerlijk aan de knutsel gegaan met een aantal voorbeelden zoals hieronder! Leuke inspiratie voor kerstfoto’s toch?

Iets leuks doen met die kerstige foto?

Heb je er wel eens over nagedacht om kerstkaartjes te sturen met een eigen foto? Daarmee kan je heel erg persoonlijke kerstkaartjes sturen dit jaar.

Ik stuurde dit jaar ook een persoonlijk kerstkaartje naar mijn familie en vrienden!

En jij?

Heb jij al eens mooie kerstfoto’s gemaakt? Of nog andere leuke ideeën die aan deze post toegevoegd kunnen worden? Laat je een berichtje achter onder deze blogpost? Dat zou ik heel leuk vinden!

2 gedachten over “De mooiste kerstfoto inspiratie!”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.