Kerstkaartje van kaartje2go

Ieder jaar sta je weer voor de keuze… Wel of geen kerstkaartje sturen?

Het kost altijd wel wat moeite om de leukste kaartjes te vinden, alle adressen weer bij elkaar te scharrelen en eindeloos alle teksten schrijven op de kaarten.

Ergens weet je dat iedereen aan de ontvangende kant het wel heel leuk vind om jouw kaartje door de bus te krijgen maar jij hebt ondertussen wel te maken met het feit dat je er wat voor moet doen. En eerlijk is eerlijk…. Je hebt het eigenlijk ook best wel druk, zelfs in deze Corona crisis.

De Decembermaand is altijd wel een drukke periode; er moeten allerlei cadeautjes geregeld worden, over kerstdiners worden nagedacht, van hot naar her gereden enzovoort.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook allerlei andere manieren waarop je een leuk en persoonlijk kaartje kunt sturen! Je kunt bijvoorbeeld zelf een mooie kerstfoto maken (bekijk ook vooral even de kerstfoto inspiratie!) en die gebruiken om op je eigen kerstkaartje af te drukken. Dat maakt jouw kerstkaart direct hyper persoonlijk! Hoe leuk is dat?!

Van Kaartje2go kreeg ik de vraag of ik het leuk zou vinden een samenwerking met ze aan te gaan. Een leuke blogpost in ruil voor kerstkaartjes dit jaar. En eerlijk is eerlijk, ik ben altijd wel in voor een leuke product review.

De gekozen foto

Ik koos deze winterse foto uit van een Welsh hengst die ik tijdens een fotoreis in Oostenrijk heb gefotografeerd.

Deze foto vond ik zelf zo leuk omdat hij in de sneeuw is gemaakt. Daarnaast vind ik de vachtkleur van het paard wel heerlijk kerstig met die rode tinten en omdat er nog niet teveel in de foto zelf gebeurt gaf me dat de kans om eens lekker te spelen met alle opties die Kaartje2go aanbied zoals het toevoegen van teksten en plaatjes.

Misschien koos ik deze foto ook wel door de herinneringen die ik heb aan deze reis. Het was de aller eerste keer dat ik in de winter naar een sneeuwland ging; mijn ouders hadden niets met wintersport.

Ik was er van overtuigd dat ik het heel erg koud zou krijgen dus had me ruim voorbereid op de koude omstandigheden door dikke truien, thermokleding, warme handschoenen, dunnere handschoenen zonder vingers, heatingpacks, mutsen, sjaals en thermoboots mee te nemen (waarschijnlijk mis ik nog wel wat van mijn voorbereiding).

Eenmaal op bestemming (het was half Februari) was ik er verbaasd over hoe warm het kon voelen. Ik heb zelfs zonder jas op het terras gezeten! Ineens snapte ik wel waarom mensen zo graag op wintersport gaan. Het was lang zo koud niet als ik me voorgesteld had!

Ik realiseer me wel dat het weer ook heel anders en veel kouder kan uitpakken, maar als het zonnetje schijnt en de sneeuw glinstert is het echt prachtig!

Ik ben fan en wil nog wel een keer!

Het kaartje opmaken

Het resultaat van dat “spelen” op de website van de kaartaanbieder resulteerde in onderstaande afbeelding. Ik heb iets ingezoomd om zo wat ruimte te laten ontstaan voor een tekst en het toevoegen van de sterren.

Ik moest erg lachen om de tekst “what a year!”, dat maakte dat deze tekst er voor mij uitsprong en ik hem toegevoegd heb.

Je kunt allerlei kaders toevoegen aan je foto en ik vond het eerlijk gezegd nog lastig om te kiezen want de keuze is reuze en voor ieder wat wils.

Ook de binnenkant heb ik alvast voorzien van een gezellige tekst.

Het kaartje bezorgd!

Na een dag valt het kaartje al bij mij op de deurmat. Super leuk altijd om je eigen foto weer afgedrukt te zien.

Het kaartje is verpakt in een stevige enveloppe met aan de andere kant de adressering (die laat ik hier bewust even buiten beeld).

Wanneer je de enveloppe open maakt komen hier de kaart(en), envelop(pen) en sluitstickers uit en allemaal keurig verpakt in een vloeipapiertje. Heel netjes gedaan.

Wat ik ook een ontzettend leuk detail vind, is dat de adressering gedrukt wordt op een kopie van je kerstkaartje.

Final verdict

Het kaartje ziet er netjes uit, ik heb gekozen voor de parelmoerglans en er zit inderdaad een mooi glansje in het papier. De kaart zelf voelt dik en luxe aan. Het is makkelijk werken op de website en de verzending is netjes verpakt.

Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Dit jaar(2020) komen mijn kerstkaartjes van kaartje2go vandaan.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.