[E-mail] Kan jij al silhouet foto’s maken?

Het maken van silhouetfoto’s is een van mijn favoriete dingen om te doen, wanneer ik de kans krijg maak ik graag een mooie silhouet foto. Een van mijn favoriete silhouet foto’s hangt zelfs boven de eetkamertafel op een Xpozer afdruk.

Silhouet foto’s maak je over het algemeen als de zon laag staat, de lucht kleurt dan mooi op.

Fotografeer je met een camera? Zorg dan dat de foto wat onderbelicht wordt ten opzichte van wat je camera meter zegt.

Heb je alleen een telefoon bij (overkomt mij als fotograaf ook regelmatig hoor ;)) tik dan simpelweg op de lucht en de foto wordt op de lucht belicht en niet op je onderwerp.

Nu je de instellingen redelijk hebt geregeld is het tijd om te zorgen dat je een mooi silhouet kunt maken.

Allereerst moet je onderwerp een beetje vrij van andere obstakels komen, dus geen bosjes en geen bomen of gebouwen op de achtergrond maar mooie lucht of iets anders wat licht is.

Zorg ervoor dat je onderwerp vrij komt. Wanneer je een paard fotografeert, dan is de zijkant een mooi profiel, van voren wordt het een grote blob.

Fotografeer je kinderen, ook die komen van de zijkant beter uit, als ze lekker aan het rennen zijn zorg ervoor dat één been naar voren staat en de andere naar achteren zodat ze niet achter elkaar verdwijnen.

Wil je nog wat extra tips? Lees dan de blogpost met 7 tips om de mooiste sihouetfoto’s te maken.

Wil je wat inspiratie opdoen? Bekijk dan de silhouet inspiratie blogpost.

Heb jij nog vragen over het maken van silhouet foto’s of heb je foto’s die je graag even wilt delen? Beantwoord dan deze email! Ik vind het leuk om wat van je te horen!

Keep on clicking! Merel Bormans van  Focus op jouw fotografie

Enthousiast geworden?

Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en ontvang daar de compositie bootcamp bij die je niet terug kunt vinden bij deze e-mails!

.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.